E & R Stessen Heerlen is importeur van:

hydrema logo1 1 def 40 logo elsa kottermachines 40

Volg het laatste nieuws en acties

Nieuw Hydrema MX 17

Hydrema maakt het machinepark compleet met de nieuwe MX17 mobiele graafmachine.                                          18. AUGUSTUS 2020

De snelheid van de MX16 gecombineerd met het hefvermogen van de MX18 verandert in de meest compacte 17-tons machine op de markt: Hydrema MX17 

De verwachtingen die de Deense fabrikant van bouwmaterieel had voor de MX-serie voordat het assortiment op de gigantische

Bauma-beurs in München in 2013 werd gelanceerd, zijn nu volledig waargemaakt. De MX14-, MX16- en MX18-graafmachines op wielen worden nu aangevuld met een ander model dat het assortiment compleet maakt.

 Hydrema is klaar om de nieuwe MX17 te lanceren, die de snelheid van de MX16 combineert met de kracht en hefcapaciteit van de MX18.

“De MX17 heeft alle kwaliteiten van de MX16 en MX18. Met zijn snelheid en wendbaarheid is deze nieuwe machine ontworpen voor gebruik in steden als de MX16 met een zeer hoog hefvermogen en stabiliteit voor zijn klasse ”

 

 

De nieuwe, compacte Hydrema MX17 mobiele graafmachine is perfect voor stedelijke gebieden met zijn hefvermogen en snelheid.

Als zodanig was er geen tekort in de MX-serie. De drie vorige machines hebben de intenties van Hydrema vervuld bij het maken van de MX-serie.

 Namelijk een serie graafmachines met een hoog hefvermogen, stabiliteit en efficiëntie, die compacter zijn dan vergelijkbare machines op de markt. 

We merken nu dat er ruimte en vraag is naar een Hydrema graafmachine die de kracht van de iets zwaardere machine combineert met de snelheid van de compacte stadsgraafmachine.

Tractie en stabiliteit
“Met dezelfde aandrijflijn als de MX18 heeft de MX17 een trekkracht van 111 kN en heeft hij 20 procent meer uitbreekkracht in vergelijking met de MX16. 

Het past perfect bij de wens om een ​​krachtige machine te creëren met een hoge stabiliteit en tegelijkertijd compact en wendbaar te zijn ”, zegt Thorkil K. Iversen.

Het iets hogere gewicht van de MX17 ten opzichte van de MX16 helpt om de vitale stabiliteit over de zijkant met maar liefst 18 procent te verhogen op de zes meter. 

Boven het dozerblad heeft de Hydrema MX17 een hefvermogen van 7200 kg over een bereik van zes meter. 

Dat is 11 procent meer dan de MX16, en in vergelijking met andere compacte graafmachines bereikt de machine bijna 30 procent meer hefvermogen.

 

Een 50 meter lange en 5,5 ton stadsverwarmingsleiding is geen probleem als je een groot hijsvermogen hebt. 

De MX17 kan tot 7200 kg heffen op een bereik van zes meter.

“Niet voor niets wordt Hydrema gezien als trendsetter binnen de ontwikkeling van compacte machines. We zijn erin geslaagd om een ​​stel compacte machines te creëren met unieke hefcapaciteiten

om aan alle behoeften van de aannemer te voldoen, van de MX14 & 16 voor algemener werk tot de zwaardere hefvermogens van de MX17 & 18 ”, aldus de R&D manager.

De meest compacte op de markt


“Met de lancering van de MX17 in augustus zijn we erin geslaagd een nieuwe machine-eenheid te creëren die dezelfde wendbaarheid en snelheid van de MX16 bereikt met de robuustheid,

kracht en stabiliteit van de MX18 zonder de afmetingen. Dit is de meest compacte machine van 17 ton die er is, wat nog wordt benadrukt door het unieke wegklappen van de graafarm,

waardoor de kleinste draaicirkel op de markt wordt bereikt ”, zegt Thorkil K. Iversen

- Alle MX-graafmachines op wielen krijgen een vernieuwde cabine.

 

De enige fabrikant van grote bouwmachines in Denemarken heeft niet alleen een gloednieuw MX-model gelanceerd; het heeft de tijd tijdens de corona-uitschakeling benut

om ook de cabine van de MX-graafmachines op wielen aanzienlijk te updaten.
 
De machinist heeft een geweldig uitzicht vanuit de vernieuwde cabine, waar Hydrema een nieuwe indeling van de voorruit heeft gemaakt. 
Het interieur van de cabine van 2021 is uitgevoerd in een lichtgrijze afwerking.

Hydrema gebruikt dezelfde cabine in alle MX-modellen, inclusief de twee populaire railmachines: MX16 en MX 20 Rail. 

De nieuwe 2021-cabine heeft een gloednieuw deurontwerp en een te openen voorruit. Het is ook mogelijk om het onderste voorruitpaneel te verwijderen om een ​​optimaal zicht te krijgen,

samen met de mogelijkheid om te communiceren met mensen in het graafgebied.

De onderste voorruit van de nieuwe Hydrema MX17 is afneembaar, waardoor ongehinderde communicatie met mensen in het graafgebied mogelijk is. 

Het helpt beide om de veiligheid te vergroten en het werk te vereenvoudigen.

“We hebben ook een geheel nieuw ontwerp van de armleuning geïntroduceerd, waarbij de machinist vier individuele instelmogelijkheden heeft voor elke armleuning. 

Het is van groot belang om een ​​optimale ergonomie te bereiken en ervoor te zorgen dat de individuele operator zich precies kan aanpassen aan zijn favoriete werkhouding. 

Dit is belangrijk omdat machinisten vaak de hele werkdag op de bestuurdersstoel zitten. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een luchtgeveerde stoel met ventilatie en automatische gewichtsaanpassing ”,

benadrukt R&D Manager Thorkil K. Iversen.

Elke armsteun biedt vier opties voor individuele aanpassing, zodat de machinist zich gemakkelijk kan aanpassen aan de optimale werkpositie.

Naast de essentiële details om maximale veiligheid en comfort te garanderen, kunnen de machinist - en de aannemer - ook genieten van nieuwe, frisse grijze interieurkleuren in de cabines van 2021.

“De MX-graafmachines kunnen ook in speciale kleuren op maat worden geleverd. Alles wordt op componentniveau geverfd zodat de voorgelakte onderdelen worden gemonteerd. 

Bovendien is de volledige, uitgebreide reeks opties voor de MX-serie beschikbaar op zowel de nieuwe MX17 als op de nieuwe versies van de andere MX-graafmachinemodellen ”,

zegt Thorkil K. Iversen.